DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

1.5.2016 - zkoušky ZVOP

Na ovečky jsme se s Angiekem byli podívat poprvé v březnu a oba nás to moc nadchlo! Bohužel jsme od té doby neměli čas ani energii cestovat někam na pasecí trénink, ale pak mi to nedalo a přihlásila jsem miláčka na zkoušky ZVOP.

Na místě jsem se trošku bála, jestli si akorát neuděláme ostudu. Přeci jenom už je to od první návštěvy oveček nějakou dobu, navíc jiné prostředí a ještě zkouška probíhala uvnitř košáru, ve kterém Angiek nikdy nebyl... Ještě když jsme přicházeli ke košáru, tak koukal spíš jen tak po okolí :D Ale jen co zkouška začala, přepnul na svůj, mírně šílený, pasecí režim. Takového šíleného Angieka miluju! :) V tu chvíli jsem nezapochybovala, že by Angienek vlohu neměl, jen byl při svém nadšení mírně neovladatelný :D Paní rozhodčí D. Rájová byla moc sympatická a byla překvapená, že takový pes je u oveček teprve podruhé v životě!

Závěrěm tedy, naši první pasecí zkoušku ZVOP máme s výsledkem Prospěl a s pasením rozhodně nekončíme. Až mi skončí zkouškové, začneme někam jezdit na tréninky a na podzim snad hurá na HWT-TS :)

 

27.4.2016 - socializační procházka

Na závodech v Kladně jsme v lednu potkali Verču s její merle šeltičkou Bellinkou, byli jsme domluvené na venčení už dříve, ale nějak to nikdy nevyšlo.

A protože je Wontínek hyperaktivec, konečně jsem se domluvila s Verčou na procházku, aby neterorizoval doma jen nás a užili si ho i ostatní :D. Bellinka je mladá šeltií slečna a Wonynek se do ní ihned zamiloval! Celou dobu si spolu hráli :) Angienek byl samozřejmě taky, ale rozhodl se, že bude radši dělat odborný dohled a do pubertálních her se nezapojoval :D Moc děkujeme za super odpoledne, brzy to musíme zopakovat! :) 

 

 

8.4.2016 - Zázraky se dějí!!

A tak jsem si domů dovezla toho nejúžasnějšího trikolorního chlapečka. Neskutečně moc děkuji své rodině a paní Marcele Hejdukové, že mi umožnili splnit si svůj sen!!

Jmenuje se Wonder (v překladu Zázrak) a jeho jméno mu opravdu sedí! Doma to dlouho vypadalo naprosto beznadějně a já už to skoro chtěla vzdát. Říkali mi tisíce argumentů, proč druhého psa ne.. A nakonec povolili! Doteď tomu vlastně nemůžu uvěřit :))

Wontíček je naprosto úžasné zvířátko. Cestu autem zvládá úplně bez problémů, doma první noc vůbec nebrečel. Už druhou noc celou dobu spal. Od prvního dne chodí na přivolání, nemá problém s jakýmkoliv prostředím. Už si zkusil metro, tramvaj, autobus, eskalátory, nákupní centrum. Jeho smyslem života je jídlo :D Bohužel nerozlišuje jaké, a tak rád místo venčení chodí a hledá v trávě třeba žížalky :D

Trošičku jsem se bála, co na něj řekne můj žárlivka Angienek. První dva dny byl trošku protivný, ale pak si popovídali a jsou jako bráchové. Chvilku šikanuje Wony Angienka, pak zas Angienek vychovává. Pro prcka je Angienek životní vzor, což mě ne úplně vždy těší, opakuje po něm téměř vše :D Poslední dny je na nich vidět, že už se mají opravdu rádi, tak doufám, že jim to vydrží.

Chvilku před odběrem jsem si představovala katastrofické scénáře, jak budu muset vstávat 5x za noc, Angiek ho nepřijme atd., ale naštěstí se nic z toho nekoná. Wontínek je geniální štěňátko a Angienek ho nakonec úžasně přijal. A doma jsme všichni rádi, že toho malého teroristu máme! :))

 

29.3.2016, 1.4.2016 - návštěva štěňátek :)

 Pár lidí v mém okolí vědělo, že plánuji přírůstek :) A těch pár lidí také vědělo, že vše mělo být jinak, než nakonec je. Moje vysněné štěňátko měl být zase bikolorek a ideálně zase kluk. Měla jsem vybraný vrh, psala jsem si se skvělou chovatelkou a pak se narodila 3 nádherná štěňátka. Jenže "můj" bikolorek mezi nimi nebyl. 

Byla jsem rozhodnutá, že si počkám na další černobílý vrh, jenže...

..pak jsem se zamilovala! Naprosto neplánovaně, úplnou náhodou, jsem narazila na trikolorního úžasňáka. Ihned jsem napsala paní chovatelce a domluvila si návštěvu. Ještě ten týden, na aprílový pátek, jsem si udělala výlet do Hradce. Strašně jsem se bála, abych byla pro chovatelu tím správným zájemcem.. Naštěstí vše vyšlo a mě čeká jen jeden, nejtěžší úkol - přesvědčit rodinu!

 

27.3.2016 - Terezínský zimní pohár juniorů

Stejně jako loni i letos jsme přes zimu jezdili na Terezínské halové závody, ikdyž tentokrát jsme museli několik kol vynechat. Poslední kolo jsme zabojovali a juniorský běh vyhráli, čímž se nám podařilo obhájit loňské vítězství a stali jsme se Vítězi 2. ročníku Terezínského juniorského poháru v kategorii medium! :))

24.3.2016 - Není to tak dlouho, co jsem se dozvěděla, že jeden ze sourozenců Angieka má špatné kyčle. A aby toho nebylo málo, Angienek mi začal občasně po zátěži kulhat.. A tak jsem se konečně odhodlala a objednala Angienka na rentgeny. Protože jsme snímkovali v narkóze, nechala jsem zkontrolovat kyčle, patelly, lokty, ramena a páteř, abych měla jistotu. Dost jsem se bála nejen narkózy, ale i výsledků.. ale nebylo čeho :) Výsledky jsou naprosto skvělé! DKK 0/0, DLK 0/0, OCD neg., LP 0/0 vše bez artrotických změn. Aby vše nebylo tak dokonalé, tak pan dokor diagnostikoval lehkou spondylosu v křížové oblasti. Ale naštěstí zatím nic, co by nás mělo omezovat, jen to musíme pravidelně sledovat :)

 

5.3.2016 - 5 let spolu, pasení oveček, Hukvaldy

Čas letí a dnešním dnem jsme s černobílkem už 5 let! A oslavili jsme to stylově. Po pěti letech jsem poprvé sebrala odvahu a vzala Angienka na ovečky. Seminář vedla Eliška Černá speciálně pro šeltičky v Hukvaldech. První kolo se Angienek oveček bál, spíš jen tak pokukoval jestli ho nesežerou :D Eliška si dokonce chvilku myslela, že Angienek bude jedna z mála šeltiček, co pást nebude. Ale Angienek se nenechal zahanbit, a hned druhé kolo naprosto přepnul. Sebral odvahu, ocas nahoru a zjistil, že je to vlastně strašná sranda :)) Od té doby zase nevěděl kdy skončit skončit. Neskutečně nás to oba nadchlo a pokud seženeme ovečky někde blíž k Praze, budeme se tomu určitě věnovat víc! :)

 

13.- 17.2.2016 - Pec pod Sněžkou

V únoru jsme společně se softballovým oddílem vyrazili na soustředění v Peci pod Sněžkou a Angienek samozřejmě nesměl chybět. Ubytovaní jsme byli až na vrcholku sjezdovky, kam nás dovezla rolba (takže Angienkovi z dopravních prostředků chybí už snad jenom letadlo :D) a pak jsme ještě kus šlapali pěšky, po tmě a v hlubokém sněhu a ještě s věcmi - ideální začátek soustředění :D.

Každý den jsme pak podnikli výlet na běžkách. Na kratší trasy jsem Angienka i zapřáhla do tažného postroje, ale běžkovat s vodítkem v ruce vážně moc praktické není, budu si muset pořídit opasek :P Takže nakonec převážně lítal okolo a řval :D

 

23.- 24.1.2016 - NONSTOP Jahodová Party

 Na první letošní závody jsme vyrazili na halové dvoudenní závody v Kladně. Dlouho jsem přemýšlela, jestli jet, abychom tam jen nedělali ostudu, ale když už se nám podařilo "vyhrát" v boji o místa na startovce, tak jsme si to nemohli nechat ujít. Angienek se s umělou trávou i tělocvičnou pral statečně a podařilo se nám doběhnout všechny běhy. Ačkoli výsledky jednotlivých běhů nebyly nijak oslnivé, v součtu se nám podařilo ukořistit 4.místo (z 26) v obrovské konkurenci! :))