DoporučujemeZaložit web nebo e-shop


14.12. 2013 - Oficiální agility závody - "6. Vánoční dárek" - Heroutice-Neveklov

Na začátek bych chtěla poděkovat hlavně Terce Lukavské, které jsme se nacpali do auta zpět do Prahy, protože bez ní bychom tam zůstali čekat na odvoz až do večera. Parkury stavěla naše oblíbená rozhodčí Alice Glöcknerová. Hala byla nádherná, organizace se mi moc líbila, a atmosféra závodů byla skutečně příjemná a vánoční. Angelí byl nejúžasnější ♥ ! Všechny běhy jsme doběhli s postupkou nad 4 m/s :)). Agility open super, Angelí makal, akorát skočená zóna na áčku a půl sekundy nás dělilo od bedny. Bylo z toho 4. místo a postupka 4,1 m/s. Další byla zkouška MA1, krásný parkur a nebýt skočené zóny na kladině, za kterou můžu já, bylo by to i čistě. I tak z toho byla zatím naše rekordní postupka 4,46 m/s (3. nejlepší ze všech kategorií) a 1. místo. :)) No a třetí běh, byl už tradičně DIS, Angiek už většinou není tak soustředěný a vždycky někde něco zkazíme :P Závody byli super, Angelí nejlepšejší ♥, a příští rok sem určitě chceme jet zase! :))

Video ZDE :)

 


22.11. 2013 - Všechno nejlepší !!! - "Áčka" slaví 3. narozeniny :))*

Čas neskutečně letí a ten nejskvělejší vrh sheltiček slaví už 3. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví!! Sice to píšu skoro pořád, ale jsem prostě tak neskutečně ráda, že na nás ten "malý" bikolorek zbyl. A doteď si myslím, že si nás Angelí prostě sám vybral. Jinak nedokážu pochopit, proč by přijal od 1. dne, kdy nás viděl, jenom nás, a od té doby už si do svého srdíčka nepustil dalšího člověka. Je to neskutečný miláček, komediant a sluníčko, které rozzáří každý náš den ♥ . 

Video ZDE :))*

 

 

 

 

 

 


2.11. 2013 - Oficiální agility závody - "Zimní pohár" 1 - Nučice u Rudné

Další závody posuzovala paní rozhodčí Jaroslava Podmolová. Po dlouhé době jsme závodili v hale a už teď na jisto vím, že Angelí je prostě "zimní závodník" a v halách běhá o hodně lépe :)). Ve zkoušce MA1 jsme měli odmítnutí u slalomu, kde pak Angienek několik sekund koukal na paní rozhodčí, a tak byl výsledný čas opět hrozný a s postupkou 3,66 m/s jsme skončili na 4. místě. Jumping 1 byl krásný a hodně těžký s pastí u slalomu, kde se nechalo nachytat i spoustu zkušenějších týmů. Ty nejtěžší pasáže jsme zvládli parádně, no ... a pak jsme měli odmítačku u rovného tunelu, kde jsem Angelímu moc utekla. Škoda, my prostě snad nikdy nedoběhneme bez odmítnutí :D I tak jsem měla z běhu obrovskou radost :)). A v jumpingu 2 se Angelí parádně rozeběhnul a při předběhnutí před tunelem mi podrazil nohy, což ho ještě víc nakoplo a jako střela vletěl do dalšího tunelu :P. Byl z toho DIS, a do finále jsme se nedostali, ale radost mám obrovskou, Angiek je na startu celý nedočkavý, snaží se, a radost z toho máme oba obrovskou! :))

 


27.10. 2013 - Oficiální agility závody - "ICE AGE AGI" - Ratenice

Týden po intenzivce s Anetou jsme jeli opět do Ratenic. Po 3,5 měsíci od posledních závodů, kde mi 2x utekl z parkuru... jsem měla trošku strach, jak Angelí unese závodní atmosféru..  Parkury stavěla Jitka Maroušková. Nakonec to dopadlo tak, že Angelísek byl báječný, jenom moje vedení trošku pokulhávalo. V openu agility Angiek hezky vystartoval, no a jak rychle jsme vystartovali, tak rychle jsme zkončili :D U druhé překážky se mi zahákli hroty u kopaček za tkaničku, a tak jsem nestihla utéct a Angienek vběhl do tunelu... Zkouška A1 byla hezky běhavá, takže jsme běželi co nejrychleji to šlo... postupka by určitě byla vysoko nad 4m/s, nicméně my prostě čistě nedoběhneme skoro nikdy, a tak si Anginek oběhnul látkový tunel. I tak z toho bylo 1. místo. A poslední jumping byla motanice plná tunelů, kde Angelí běžel super, ale ustřelil mi na skočku vedle tunelu, a tak z toho byl DIS :). Snad (ťuk, ťuk, ťuk) to vypadá, že jsme krizi překonali, a Angelí běhá na závodech opět s radostí, neutíká a až se trochu víc sehrajeme bude to super :)*

 


20.10. 2013 - Intenzivka s Anetou Grygarovou - Ratenice

Protože času ve všední dny mám málo, a ve škole většinou trčím až do pozdního odpoledne, nemáme poslední dobou s Angelíkem moc času na agility tréninky... Většinou jenom vyrazíme sami na nějakou psí louku s agility překážkami, a podle toho taky naše běhání vypadá :P. A tak, když se uvolnilo volné místo na intenzivku s Anetou, neváhala jsem ani chviličku. Přihlásili jsme se do kategorie závodníků (Haha, jediná A1 mezi A2/A3 psy :D ), nicméně Angelí je šikulka a vždycky jsme to nějak doběhli :)). Za odvoz moc děkujeme Ivče Vošahlíkové :). Vzhledem k tomu, že jsme strašně dlouho netrénovali někde mezi psy, mi Angelí v prvních bězích ustřeloval pryč, směrem k nim, ale v dalších bězích už se srovnal, a běhal parádně :)*. V dopoledním bloku měl parádní rychlost a maximální nadšení, protrénovali jsme vedení přes překážky, náběhy do slalomů... V odpoledním bloku už byla znát únava, trošku zpomalil, soustředil se trošičku hůř, ale nadšení nechybělo. No, a na poslední běh si Angienek šetřil asi veškeré síly :D "On je rychlej jako prase :D " byla reakce Anety, když jsme doběhli. Ano, ano :D To už dávno víme, akorát Angienek přeci není hloupý a nebude makat, dokud panička taky nepoběží na 1000% :D. Takže mi nezbývá, než na parkurech pořádně zabrat, aby měl Angílek důvod se snažit :))*. Děkujeme za skvělou intenzivku!!

Foto: A. Postniková Děkujeme !!

 


28. 9. 2013 - Stále žijeme !! =0))

Tak se po hoooooodně dlouhé době zase ozýváme. Za toho půl roku jsme se zúčastnili spousty akcí, jenom jsem nějak neměla čas a náladu něco psát... Po krásných, nicméně pro mě moc krátkých :D , prázdninách jsem byla donucena začít opět chodit do školy, ale i tak máme s Angiem spoustu času jen a jen pro sebe :) Konečně jsme už zase začali pravidelně trénovat a 20. října jedeme do Ratenic na Intenzivku k Anetě Grygarové :)

Teď už ale k tomu, co jsme celou dobu dělali :)

           >> 1.7. - 1.9. 2013 - Práááááázdniny :))

Konečně nám začali dlouho očekávané prázdniny a s tím také odpočítávání dnů do začátku toho nejlepšejšího agility tábora :).

Ještě před ním, jsme ale byli na dalších oficiálních agility závodech v Horních Počernicích - "2. dvojzkoušky zviratanakupuji.cz". Pískala Katka Lerlová. Její parkury byli moc hezké, běhavé... ale nám se vůbec poprvé za tu dobu, co běháme se DISknout v obou bězích :D V prvním na Angelího vyjel pes u slalom, takže jsme slalom radši vynechali, a pokračovali v běhu. I tak ale nebyl moc soustředěný, koukal, kde co lítá... Druhý běh byl krásný, Angelí běžel krásně, sám si hledal překážky, ale... po jedné skočce si ještě navíc oběhnul sloupek ohraničující parkur -> DIS - kdyby doběhnul, měl by postupku přes 5 m/s ! :O Škoda, třeba příště :))

Potom jsem měla možnost pomáhat na Mistroství Evropy žen v softballu, kde jsem dělala scorera, a komentátora. Naše reprezentantky ještě k tomu vybojovali 3. místo, a myslím, že se nám ME celkově moc povedlo :). Další akcí bylo ME kadetek v softballu v Ostravě, kde za reprezentaci hrála i Kristýnka - holkám se dařilo, a nakonec z toho bylo suprové 2. místo! Fotky z ME ZDE :).

Mimo to jsme se ještě opalovali na chalupě, chodili jsme plavat, jezdili jsme na koloběžce, dokonce mě Angiek i "tahal" na kole. Zkrátka jsme si to moc užili, hráli jsme si, pokoušeli jsme se o pokrok v našich sbíhaných zónách (už jsme na 10 cm :D), takže na celou kladinu se dostaneme možná za 5 let :D Ale baví nás to, a to je hlavní :).

No a pak už přišel ten nejlepšejší OPSION! Byla to nejhezčí část letošních prázdnin :) . Opět se tam sešla skvělá parta, skvělé tréninky s Irčou Kochovou a Pavlem Koškem. Odvezli jsme si spoustu dalších skvělých rad a nezapomenutelných zážitků - napouštění "psího" bazénku ve vedru, stěhování se do jídelny v noci v největším lijáku a bouřce, večerní slevy v Kauflandu, večerní "party", záhada chodícího světla, otevírání banánu a mnoho dalšího... :D Moc děkujeme za ubytování ve stanu u Monči a Káji :)

Na tábor jsem jela s tím, že potřebuju Angelího opět rozběhat, protože první dny byl Angelí dost nejistý, koukal kde co lítá, Pavla se dost bál... ale den co den, to bylo lepší a lepší, Angelí rychlejší a rychlejší, a jestli to takhle půjde dál, tak možná zase začneme jezdit i na závody :) Určitě byl znát velký pokrok od minulého roku v tom, že Angiemu nevadilo to příšerné horko, které panovalo po celý týden :) Moc děkujeme za úžasný tábor a moc se těšíme na příští rok!!! :)))

       >> 30. 6. 2013 - Neoficiální agility závody - 17. Agispeciál - Měchenice

Na těchno neoficíálkách měla původně běhat s Angiek Kristýnka, ale vzhledem k problémům, které jsme měli, jsem se rozhodla, že s Angiem poběžím já. To je i důvod, proč jsem běžela v kategorii začátečníků... (možnost běžet s pamlskem + držení pejska na startu). Parkury stavěla a posuzovala Vladimíra Čištínová. První běh jsem byla celkem vynervovaná, jestli mi Angelí poběží.. Myslím, že to, že ho Kristýnka držela na startu a "psychicky podporovala", mu hodně pomohlo a běžel neskutečně - krásně, rychle, snad nejlépe, co kdy běžel :)* Doběhli jsme s 2 chybami (laťky) a 2 odmítnutími (áčko - byl to hodně šikmý náběh) na 6. místě. Druhý běh běžel Angelí snad ještě rychleji, dokázal se srovna i se snadno padajícími laťkami, a byl z toho krásný čistý běh, postupová rychlost 4,7 m/s !! a 1. místo :)* V součtu z toho nakonec bylo 2. místo :)). Angienek mi udělal neskutečnou radost, a kdyby takhle běhal vždycky, tak bych byla úplně nejšťastnější. Protože to je to, proč běháme agility! Ne pro medaile a poháry, ale pro to, abych viděla, jak je můj šeltiáček šťastný!

          >> 22. - 23. 6. 2013 - Víkend v Úpici :))

Jelikož jsme jeli se žákyněmi na turnaj do Trutnova, využila jsem příležitosti, a navštívili jsme Monču a našeho brášku Azíska :). Nakonec jsme u Monči mohli i přespat, takže jsme si to moc moc užili! :) Nejdřív si kluci moc hrát nechtěli, a Azísek na Angieka koukal jako na vetřelce, co se k němu nastěhoval, a ještě mu chce vzít paničku :D. Ale po chvilce se kluci rozblbli, a nevěděli kdy přestat :)) Pejsky jsme vzali na procházky do Ratibořic, a další den i do lomu. Několik společných foteček ZDE (od Monči) a ZDE (ode mně). Moc děkujeme za krásný víkend!! :))

       

       >> 4. 5. 2013 - Oficiální agility závody - Calibra speciál - Třebíč

Tyto závody byli hodně neplánované. Zrovna jsme jeli na softballový turnaj kadetek do Třebíče, a den před odjezdem jsem si všimla, že jsou v Třebíči i agility závody :) . Časově se to stíhalo ještě před 1. zápasem, takže jsem neváhala, a Angelího přihlásila :) . Pískal pan rozhodčí Zdeňek Spolek. První jumping jsme doběhli, ale bohužel opět se 2 odmítnutími, za která můžu já. Angelí sice běžel pomaleji, ale běžel! :)) Zkouška A1 byla vcelku jednoduchá, ale opět se opakovala situace z kvalifikaček - Angiek sice neutekl z parkuru, ale hodně se ohlížel po lidech okolo, a po několika odmítnutích jsme se Diskvalifikovali. Před třetím během Agility open jsme jeli zatím na softballové hřiště, kde jsme odehráli 2 zápasy. Po skončení zápasů jsme jeli zpět na cvičák, jsetli ten běh ještě stihnem.. Přijeli jsme zrovna, když začali běhat Mka, takže jsme běželi vlastní rovinku na rozběhání, protože jsem neměla ani čas okoukat, kudy trať vede :D Agilitně to moc vydařený víkend sice nebyl, ale vynahradili jsme si to na softballu, kde se nám podařilo vybojovat krásné 2. místo :))

      >> 20. - 21. 4. 2013 - Kvalifikační závody juniorů - Praha-Hloubětín

Na kvalifikačky jsem se přihlásila, protože jsem si s Angiekem chtěla vyzkoušet i nějaké těžší parkury, než jsou A1 zkoušky. Rozhodně jsem nečekala, že by jsme se mohli kvalifikovat, a tak to taky dopadlo :D. Rozhodčími byli Michele Garcia z Francie a Petr Dostál. Hned úvodní Agility I. se mi moc líbily, ale úrovní to byl parkur, který jsme ještě nikdy neběželi. Angiek vyběhnul krásně, úžasně rychle, až málem spadnul z kladiny... už to skoro vypadalo, že doběhneme.. až k 16. překážce, kde místo aby se Angelí stáhnul po skočce zpět ke mně, tak se rozeběhnul na kladinu - DIS :D . Další na řadě byl Jumping I. - hodně jednoduchý, takže šlo jen o rychlost. Angelí vystřelil, no a netrefil náběh do slalomu - za celý víkend to byl jediný zkažený slalom :( :D - takže 1 odmítnutí. Zbytek Angelí doběhnul hezky, ale kvůi velké časové ztrátě u slalomu, jsme ani s krásnou postupkou 4,21 m/s, na žádné body nedosáhli.

Další 2 sobotní běhy mě čekal šok. Dosud úžasně běhající Angiek mi 2x utekl z parkuru - nevím, asi toho na něj za jeden den bylo už moc :(. Přeci jen byl jedním z nejmladších pejsků, co na QZJ běhali a tak se s tím ještě neuměl psychicky vypořádat.

Neděli jsme zahájili Jumpingem II. - Angiek běžel pomaleji než v sobotu, ale tento, na naše poměry, dost těžký jsme doběhli - se 2 odmítnutími, za které můžu jen a jen já :D - na 6. místo (z 15!).  Další 2 běhy se opakovala situace ze soboty - Angiek odcházel z parkuru, a bál se (nejspíše cyklistů, co zrovna stáli u plotu :( ). Poslední sekvenci jsme radši ani neběželi. Bylo toho na Endžílka asi moc.... Určitě nám tyhle závody dali hodně zkušeností do budoucna :)).

Video ZDE.

 Foto: L. Petirová Děkuju!  

 

       >> 14. 4. 2013 - Oficiální agility závody - Jarní Hloubětínské dvojzkoušky II.

Aneb první venkovní závody sezóny 2013 :)). Tyto dvojzkoušky pískala velmi sympatická slovinská rozhodčí Mirja Lapanja. První zkoušku A1 běžel Angiek úžasně, měl krásný slalom, a jako jediný doběhnul čistě a s krásnou postupkou 4,32 m/s (druhý nejlepší čas - o 0,07 s) na 1. místo :) . Druhý běh se mi taky moc líbil, doběhli jsme s 1 chybou ve slalomu, kde se Angiek na několik sekund zakoukal mezi diváky. I tak z toho bylo hezké 2. místo :) Video ZDE.

   

        >> 1. 4. 2013 - Oficiální agility závody - Jelimánovy Jelikonoce - Ratenice

 Aneb naše 1. "normální závody" - myšleno ne-dvoj/troj/zkoušky. Závody pískala Alice Glöcknerová a její parkury se mi opravdu líbily. První běh byla zkouška A1, kterou jsme zaběhli, s jednou chybou ve slalomu a s nejrychleším časem, na 1. místo :) . Další běh byl agility open. Od tohoto běhu jsem si opravdu nic neslibovala, protože jsem se rozhodla vyzkoušet i vedení ob-překážku, a navíc byla opravdu velká konkurence. Nicméně Angelí je šikulka, běh jsme zaběhli bohužel s jedním odmítnutím u tunelu, a bylo z toho krásné 3. místo :)) . No a jumping jsem totálně pokazila já už na začátku, takže DIS :) . Angiek běhal celý den úžasně, rychle, jenom já jsem ho všude brzdila. Video ZDE.

 


23. 3. 2013 - Intenzivka s Anetou Grygarovou

Na doporučení Ivči od Angie jsem se na poslední chvíli přihlásila na intenzivku s Anetou Grygarovou. Trénovali jsme v hale v Řitce na super povrchu. Ze začátku byl Angie trošku nepozorný, rozdivočelý. Po chvilce se ale srovnal, a sama jsem nemohla uvěřit tomu, jak se snažil. Protože jsme se přihlásili do závodníků (A2+A3), parkury byly těžší, než jsme zvyklí z Panda-tréninků. Bylo potřeba vysílačky, samostatné těžké náběhy do slalomů, stranové povely.... Angelík je neskutečný, a i přes moje příšerné vedení :D vše zvládal, šikulka :)*. Z intenzivky jsem odjížděla s pocitem, že mám skvělého psa, na kterého jsem až moc hodná :D a on toho pak využívá. Svoje vedení psa po parkuru snad ani komentovat nebudu, těch chyb a zlozvyků, co mi Aneta objevila.... Hrůza :D Ale možná byl už i po tom jednom tréninku vidět pokrok. K Anetě se určitě ještě podíváme, protože agility u ní byly zase o něčem jiném než na běžných trénincích :)


16. 3. 2013 - "26. Dvojzkoušky" - Ranch El Paso Svojetice

Další závody byli opět ve Svojeticích, opět posuzované paní rozhodčí Jitkou Marouškovou :)). Její parkury byli jako vždy pěkné. První běh byl ze začátku pomalejší, super slalom - konečně! už samostatný i s náběhem, první chybu jsme měli odskočenou zónu na kladině, a na odmítnutí, když jsem se blbě motala za tunelem :D. Bylo z toho 4. místo a zkouška na VD. Druhý parkur byl pěkný, rychlý.... Angiek byl nadšený, rozblbnutý, ale..... pes běžící před námi utíkal z parkůru... a zřejmě nějaká příbuzná neměla lepší nápad, než na "běžícího" psa hystericky ječet. Nepomohlo, ani když jsem jí požádala, jestli by se nemohla utišit. Zřejmě nemohla, a na psa řvala ještě víc. Nepochopím.... Já jsem šla na start s Angiekem, který z ní byl totálně vyklepaný, a jen se chtěl dostat co nejdál od řvoucí paní.... Nakonec to nebylo, tak hrozný, Angiek vyběhnul, akorát hned na 2. skočce měl odmítačku, tudíž jsem běh pojala tréninkově, na rychlost.... Angelí zabral, a až na skočené áčko super :) DISkly jsme se až u rozlišovačky skočka-houpačka :) Paradoxně mám z běhu ale větší radost, než z toho prvního :)

Video ZDE

Po závodech jsme se jeli podívat na halový turnaj malých baseballistů v tenisovém areálu na Hamru, kde jsme mimo jiné měli sraz i s Nikčou. Děkujeme za krásné odpoledne!! :))


5. 3. 2013 - 2 YEARS TOGETHER !!! :0)*

Pamatuji si, jak jsem tady před rokem psala, jak Angelí není dokonalý a bla, bla, bla........ No nevím, uplynul rok, a já mám pocit, že vedle mě běhá ten nejlepší a nejúžasnější sheltiák pod sluncem :)* Každým dnem mi dělá větší a větší radost :) Každým dnem jsme sehranější, máme spousty společných zážitků, stále se zlepšujeme.... a jsem moc ráda, že to vidí i někdo jiný než já. Moc potěší, když od několika lidí slyšíte, jak moc jste se zlepšili, jak máte skvělého psa.... Sice už je to hrozně často opakovaná fráze, ale ano i já.... Nejvíc si vážím toho, když vidím svého čtyřnohého Andílka absolutně šťastného, miluju ten pocit, když cítím, že jsme naladění na stejnou vlnu.... Kdo zná, pochopí.... Pro mě to bude vždycky jen on, mého srdce šampion.....

Video ZDE


24. 2. 2013 - "Morrisovy dvojzkoušky" - Ratenice

Den před těmito závody jsme si s Angulkou udělali velikou sněhovou vycházku, a asi jsme to trošku přepískli :D Myslím, že byl Angelí na závodech trošku unavený, protože byl víc nepozorný.... I tak ale běhal pěkně :)) Rozhodčí dělala opět Jitka Maroušková a zaučovala se zde také nová rozhodčí Katka Lerlová :) . První běh byl pěkný, až na jednu odmítačku, kterou nám dali až "dodatečně"... Bylo z toho 1. místo, další zkouška na Výborně a postupová rychlost 3,96 m/s. Druhý běh super, až na slalom - my ten rovný, nejjednoduší náběh prostě neumíme :D Angelímu asi v půlce slalomu nevyšel krok... I tak jsme s 5TB doběhli na 1. místě na Výborně. Jako bonus se Angelí stal i Nejrychlejším psem MA1  :)).

Video ZDE

 

 


16. 2. 2013 - "25. Dvojzkoušky" - Ranch El Paso Svojetice

Agility sezónu 2013 jsme se rozhodli zahájit právě ve Svojeticích. Na tyto závody se několikrát měnil rozhodčí, a tak se nakonec posuzování ujala Veronika Vostrá, která stavěla velmi pěkné parkury :) . Hala byla prostorná, povrch byl skvělý, jen ta zima nemusela být tak velká :D Angelí byl celý den absolutně nadšený, šílený :D Úžasný! :)* První běh byl hezký - až do slalomu, kde Angelí "přeletěl" náběh :D , dál pěkné, až na konec, kde jsem měla trošku Error :D , i tak to stačilo na 3. místo (VD - 10TB). Druhý běh - super! Angiek byl natěšený, celou dobu makal, a tak jsme vůbec poprvé doběhli čistě :)) Bylo z toho 1. místo a postupová rychlost 4,41 m/s (byl to 2. nejlepší čas ze všech kategorií! - rychlejší byl už jen L borderák Tepík od Irči Kochové ;0) ). Ono to Endžátko možná nebude až tak pomalé.... :)* Tímto během jsme si také splnili podmínky pro přestup do A2 :)) No, a v součtech z toho bylo 2. místo :)

Video ZDE


1. 1. 2013 - Shrnutí roku 2012

   Rok 2012 byl v mnoha věcech přelomový. Za ten rok se z nás stali "Agiliťáci". Začalo to tím, že jsme se oficiálně stali členy OSA Panda Praha, kde spokojeně běháme do teď. Vyrazili jsme na naší první intenzivku k Martině Konečné. Zúčastnili jsme se několika neoficiálních závodů, a na každém jsme se alespoň jednou umístili :). Nejdůležitější ale je, že Angieka začali agility bavit, neskutečně moc bavit. Ale nejen agility, o tom to není... Hlavně ho začala bavit spolupráce se mnou, věří mi, a já se na něj můžu spolehnout, že udělá vše, co bude v jeho silách, jen aby mi udělal radost. Už to není JEN PES, je to PŘÍTEL, a je mi jedno, co si o něm nebo o mně kdo myslí... Důležité je, že máme jeden druhého! :0)* Bohužel se našli lidé, kteří mají potřebu nás pomlouvat, kde to jde... Nechápu, co jsme komu udělali, ale je to váš problém.... Možná nemáme všude miliony přátel, ale stačí nám jich pár - opravdových :))
   V únoru 2012 jsme se vydali do Úpice, kde jsme poznali Monču a našeho brášku Azíska :0* . Dne 5.3. 2012 to byl přesně rok, co jsem si to úžasné zvířátko přinesla domů. Měli jsme za tu dobu krušné chvilky, ale vše jsme zvládli. Na jaře jsme začali se slalomem metodou 2x2 - nevím, asi jsem na to šla špatně, ale Angieka to touto metodou nebavilo, vše dělal pomalu a jen kvůli těm pamlskům. Po pár lekcích jsme toho nechali. Pomohlo nám to "pouze" k pěkným náběhům, které má do teď. 
  V létě jsme jeli na náš první tábor - LVT Ambergold ve Svojanově - tábor byl super, v mnohém nám pomohl, ale v agility jsme měli velkou krizi. Vyzkoušeli jsme si poprvé coursing! Další věc, pro kterou by Angiek vypustil duši :).
   Další tábor byl LVT OPSION ve Dvoře Králové - úžasný, bezkonkurenční, nezapomenutelný - i přesto, že měl Angiek pár dní zdravotní problémy, tábor jsme si užili a myslím, že tam nastal zlom v našem běhání. Tam se z neběhacího, znuděného pejska stal agiliťák tělem i duší :0)) Sešla se tam skvělá parta a tento rok jedeme znovu!
   Přes léto jsme se podívali i do Itálie. Tentokrát bez moře, ale i tak jsme si to užili. Byli jsme na našem prvním semináři - Přivolávačské hry :).
   Potom přišel podzim, a já našla novou metodu slalomu - Véčko. Lepší metodu jsem pro Angelího vybrat nemohla, Angienka baví, maká na 110%, teď už máme slalom v rovině a na trénincích ho dává cca za 2,5s - doufám, že to časem zvládne i na závodech :)) V září nám přišel výkonnostní průkaz na agility! Měli jsme další neoficiálky agility, coursing...  super :)) Říjen byl... nezapomenutelný! Přišlo MS v agility, a já měla tu čest dělat pomocníka. Celé dny jsme makali na parkuru i mimo něj, a výsledkem bylo, že "naše" mistroství bylo NEJLEPŠÍ, v mnoha ohledech :))
   Dalším zlomem byli naše 1. OFICIÁLNÍ ZÁVODY - buď a nebo - -  konec nebo začátek- vše naštěstí vyšlo, a Angienek se tak, snad na mnoho let, stal konkurencí pro kategorii Medium :)))* Pak následovali další závody, oficiální i neoficiální...
   22. 11. 2012 oslavil Angienek 2. NAROZENINY! Je to můj brouček, a za nic na světě bych ho nevyměnila.
Posledním důležitým bodem v roce 2012 byli Vánoce, i přesto, že Vánoce nijak ráda nemám, tyto budou nezapomenutelné, protože jsem se stala majitelkou zrcadlovky NIKON D3100 :0))

Další společný rok, jsme přežili ve zdraví, ani konec světa nakonec nebyl :D. A já doufám, že další roky budou jen lepší a lepší. Plánů máme spoustu, doufám, že aspoň nějaké vyjdou! :0))

Vstup do Nového roku 2013, tou správnou packou přeje, Míša & sheltiák Angelísek :0))