DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

NOVINKY 2011

24. 12. 2011 - Dneska si Angienek užil svoje 1. Vánoce u nás. Celý den chtěl se vším pomáhat. K večeři dostal na přilepšenou rybí polívku. Při rozbalování dárečků už Angienek lezl do všech dárečků a hledal ten svůj. Hned první dáreček byl pro Angienka - byl to gumový KONG, který hned začal žvýkat, ikdyž nebyl naplněný =o) . Po chvilce ho to přestalo bavit a šel hledat další dárečky. Další dostal pískací gumový míček, ze kterého byl úplně šťastný ;o). Video, jak si s ním hraje, ZDE. Další dostal pamlsky Let´s bite , Friskies funtastix, míček z buvolí kůže. Dokonce nám Ježíšek nadělil i frisbeečko Hero Atom 185 , ale stačila minutka, a Angienek už trošku nakousnul okraj :/ :D. Největší ze všech dárků patřil taky Angiekovy - konečně jsme se dočkali kennelky :D . Já jsem dostala knížku Dogfrisbee a knížku Čtyřnohý kamarád, aneb pozitivní motivace v praxi, takže budeme ve výcviku možná zase o kus chytřejší =D

Fotky ZDE. Video ZDE.

17. 12. 2011 - Angiek se začal učit slalom metodou 2x2 shaping. Za jeden den jsme se dostali k samostatnému proběhnutí uličky (2 tyček) z různých úhlů náběhu !!! Tak uvidíme jak nám to půjde dál. Ale prozatím jsem s touto metodou moc spokojená. =D Jinak Angiek je cvok - na chalupě jsme šli kolem vody, a on mi do ní, v mrazu, vlezl až po bříško, protože tam viděl klacík, který prostě musel mít =D ;D

 

14. 12. 2011 - Z dnešního agilitního tréninku jsem odházela moooc moc spokojená. Angiek běhal neskutečně rychle - dokonce už na mě Bára B. (trenérka Pandiček) musela křičet "dělej, běž..." (a to jsem jindy pořád před Angiem, ale teď to prostě nešlo :D ). Bohužel začal Geenek skákat všechny zóny, co může, takže jsme na áčko přidělali regulátor (který se mu ani trochu nelíbí ;o) ) a od příště budeme mít áčko víc rozložené, a budeme na zónách klikrovat =D . No, a i přes můj plán, učit sbíhané zóny, ale máme "poručeno" ;D učit zastavované (2on 2off). Dokonce už mi běhá i na hračku a hraje si s ní (i v hale) :o) . A to nejlepší - Angiek se nechal pohladit na cvičáku od dvou různých lidí (a dobrovolně) - od jedné slečny totiž dostal piškůtek a pak po ní loudil další celý trénink :D :D .

Angiek začal mít začal mít zájem o gumové frisbee !!! Panička se konečně naučila házet pořádné rollery, a Angienek se může z frisbeečka zbláznit - takže máme od Ježíška objednaný opravdový frisbeečko Hero Atom 185 ;)).

 

 

4. 12. 2011 - Naše 1. neoficiální závody - Prosincové hopsinky

Hned jak jsme přijeli na parkoviště, tak Angiek začal kňourat, hned jak uviděl psy (tohle přesně začal děla ikdyž se blížíme ke cvičáku ;o) ).

Po přejímce se šlo rovnou běhat - 1. byla Hra  (úkolem bylo oběhnout tyčku a poté proběhnout parkur složený z tunelů). Na startu Angiek dost čmuchal, ale po prvním tunelu se rozeběhnul a doběhl si pro 1. místo =o)

Druhý běh měl být jumping, ale byla to opět tuneliáda se skočkou na konci a na začátku - Angiek byl celkem rozběhnutý, ale hned po prvním tunelu měl mééga oblou (-> panička nestihla otočku) ale naštěstí se nedisknul; potom běžel hezky, až k modrému tunelu, kde na jeho vkus stála rozhodčí moc blízko :( :D od tý doby běžel opatrněj, ale doběhli jsme a skončili jsme na 2. místě (ze tří =oD )

Třetí běh měli být agility, ale byla to opět tuneliáda se skočkou start/cíl. Angiek běžel krásně (panička už méně -> opět jsem nestihla otočku na tom samém místě). Pak se Angiek rozeběhnul a jaksi minul tunel -> takže 1 odmítnutí. Zbytek běžel krásně a k cíli ještě zrychlil, a i přesto, že měl nejlepší čas, s tím odmítnutím jsme byli až na 3. místě (ze tří :D ;D ).

Video na našem kanálu Youtube: ZDE

Vyhrál spoustu pamlsků, a hračku se kterou si hned chtěl hrát (on co hračky venku úplně ignoruje), tak uvidíme, jak dlouho mu to vydrží (to on dělá vždycky, když má hračku novou a pak už ji nechce).

Celkově jsem mooc spokojená, Angiek vnímal a snažil se (jen já mu to zkazila ;o) ). Na další závody se chystáme nejspíš až v březnu (O velkou Pandu II.)

 

26. 11. 2011 - V Kolíně jsme měli minisraz s Kristý Červínovou & Kenym a s Týnou Uhrovou & Chuckem. Popovídaly jsme si o sheltiích ... a sheltií kluci se vyběhali a vyblbli v listí ;o).

 

22. 11. 2011 - Dneska oslavil Angiek své 1. NAROZENINY. K narozeninám jsme mu upekli dort, dostal spoustu mňamek, nový obojek a míček na provázku (ten dostal už po MVP v Praze). Angelí, přeju ti hodně zdraví, ať tě panička moc nezlobí, hodně psích kamarádů, hodně s radostí doběhlých parkurů, ať se přestaneš bát lidí a mnoho dalšího ... Jsi báječný pejsek  ♥ ♥     Všecno nejlepší všem Áčkovým štěňátkům z CHS Majlia =oD  ♥ ♥

Od štěňátka se hrozně moc změnil, z klidného 4-měsíčního štěňátka se stal příšerný puberťák, který občas dělal, že vůbec neslyší, až po teď, kdy s radostí (většinou ;o) ) poslechne napoprvé. Občas je z něj uštěkaný šílenec, jindy prospí klidně celý den.   

Do dokonalosti mu chybí hodně (je bázlivý, přerostlý, občas i pěkně líný a zlobivý), ale je to MŮJ první pejsek, a nikdy bych ho za nic na světě nevyměnila !!!  ♥  ♥  ♥

V agility hodně zjistil, zrychlil a už běhá i bez pamlsků - prostě ho to baví  ♥ =o) . Překážky jsme zvýšili na M, slalom už dělá 12-ti tyčkový, učíme sbíhané zóny a musíme zmenšit oblouky ;o) .

Angiek se nyní učí STOJKU (nacouváním na krabici), křížit packy a oblíznout se ... =o)

Odkaz na video -> Angel - 1 YEAR .

 

 

6. 11. 2011 - Únava ze včerejška se na Angelím projevila až dnes a celé dopoledne prospal. V 16 hodin jsme vyrazili směr Czech dog Academy na náš první dogdancingový seminář zaměřený na dogdancingové triky a clicker training. I přesto, že jsme na místo dojeli včas, samotnou budovu jsme našli až půl hodiny poté. Už jsme se báli, jestli nás vezmou, ale když jsme dorazili, dozvěděli jsme se, že tam jsme úplně sami jen s trenérkou - takže místo cca 5-ti psů jsme měli soukromou hodinu ;o) . Dohromady jsme cvičily asi 2,5 hodiny - půlka teorie a další půlka cvičení s pejsky. Seminář jsme si skvěle užili, a určitě se ještě někdy na nějaký vydáme =o)

Učili jsme se : * podávání pacek na nohy, křížení pacek, kulhat

                      * "dřepy", podávání zadních nohou, stojka

                      * poklona, hrabat, opřít se, schovej čumák

                      * práce s deštníkem: obejmutí, dotek nosem konce, přeskok přes deštník

                      * ježdění na skateboardu (to ho děsně bavilo =o))

                      * plazení (dopředu i dozadu), proskok obručí, přeskok přes nohu/ruku

                      * olíznutí se, nose touch

 

5. 11. 2011 - Vydali jsme se na Mezinárodní výstavu psů v Praze v Letňanech (jako diváci samozřejmě). I přes původní plán dorazit včas, jsme přijeli až kolem 10. hodiny ráno. Jen co jsme vyšli z auta, Angiek byl úplně šílený, a to jme ještě nebyli v areálu. Ještě před vstupem jsme potkali sheltiáka ještě většího než je Angelí ;o) . Angiek se vůbec nebál a suveréně se prodíral  tím dávem lidí. Vnímal, poslouchal a hrál si i s hračkama !!! Nakoupili jsme tam nějaké mňamky, nové přepínací vodítko a míček na provázku. Potkali jsme se tam s naší chovatelkou (sice z ní nebyl tak šílený jako na Pedigree procházce, ale bylo na něm poznat, že je rád že jí vidí). Taky jsme se seznámili s paní chovatelkou z CHS Malý Pasáček, která tam s sebou měla malinkatou bicolorní sheltičku, která vypadala úplně jako zmenšenina Angelka (udělali jsme i společné fotečky). Čekala bych že Geenek bude unavený, ale on si doma na hodinku zdřímnul a pak už zas otravoval a hodinu jsme s ním běhali v parku a stejně neměl dost =o) .

 

22. 10. 2011 - Dneska Angelkovi 11 měsíců a povahově se hrozně změnil - k lepšímu. Je mnohem aktivnější, pořád si chce hrát s hračkama (ohromě si zamiloval tenisák, a to ho dřív úplně ignoroval), je poslušnější, vnímavější a na agility hodně zrychlil (sice to není žádná tryskomyš, ale oproti tomu jak běhal dříve je mnohem rychlejší). Pořád by chtěl zlobit, běhat a k mé nelibosti i stále štěkat. Měří kolem 43 cm a váží 11,7 kg.

 

8. 10. 2011 - Původně jsme měli jet na naše 1. agilitní závody do Lukové, ale bohužel se nám nepovedl sehnat odvoz, a tak jsme akci museli zrušit. Místo toho jsme se vydali k nám na cvičák na akci ´Den s pandičkami´. Při vstupu na akci jsme dostali fleecový uzlík. Bylo tam docela dost lidí, takže jsme si agility zatrénovat nešli, protože bysme se tam akorát motali a stejně bysme neběhali naplno. Vystáli jsme si frontu na cvičení na Gymnastických míčích. Angelíka to bavilo, ale ta cvičitelka se mu nelíbila vůbec. Taky jsme tam potkali úžasnou sheltičku Bungee Radan Bohemia, která je stejně přerostlá jako Angiek. =o)

 

22. 9. 2011 - Angiemu je 10 měsíců, měří cca 42,5 cm a váží 11 kg. Angiek se učí povel ´hrabej´ (inspirace u brášky Azíska ;o) ), a poslední dobou se už občas nechá pohladit od cizích lidí (ale ne od chlapů, na ty štěká), tak doufám, že se bude stále lepšit =o)

 

14. 9. 2011 - Byli jsme na tréninku agility. Běhali jsme hodně technických sekvencí, které Angiek sice krásně proběhnul, ale hodně zpomalil (pořád jsem před ním, narozdíl od minula, kdy jsem mu nestíhala). Taky jsme hodně pokročili ve slalomu - dělá už 12-ti tyčkový (sice mu stále ukazuju rukou, ale je na něm vidět, že aspoň trochu ví, co má dělat =o). Poslední dobou nám (už zase) nejde přivolání, když vidí psa (jinak přiběhne radostně téměř vždy), tak na tom musíme ještě zapracovat.

Dnes také Angelí poprvé zvedl nožičku, ale udělal to 2x a teď už se mu zas nechce, tak to byl asi omyl :D

 

11. 9. 2011 - Zúčastnili jsme se s Angelím závěrečné zkoušky v rámci akce Řidičák pro vašeho pejska (byli jsme tu před 4-mi měsíci na 2 lekcích poslušnosti). Zkouška začala v 15 hodin. Rozhodčí byla Kristýna Másilková - zakladatelka obedience v ČR. Byli jsme rozdělení na začátečníky a pokročilé. Nevěděla jsem, co budou mít za úkoly pokročilý, tak jsem šla radši do začátečníků (nakonec si ale myslím, že bysme zvládli i pokročilé - tam bylo navíc jen odložení na 30 s ). Já s Angelím jsme šli jako první, nevěděla jsem co nás čeká, ale nakonec jsme vše zvládli úplně v pohodě. Za všechny cviky jsme dostali 10 bodů z 10, jen u Prohlídky cizí osobou jsme získali body 4 ( od cizích se nechce nechat pohladit). Jinak nás za všechno hrozně chválili, obzvláště za libovolné cviky, kde jsme předvedli různé prvky z Dog dancingu. Zkoušku jsme složili, a dostali jsme "Řidičák" (potvrzení o složení zkoušky) a další odměny (Angiek si moc oblíbil nové látkové frisbee a to starý už nechce :D ). Cestou domů jsme šli kolem Vltavy, kde mi Angiek i sám lezl do vody !!!

 

22. 8. 2011 - Angelí oslavil 9 měsíců - neskutečně to letí, už jen pár měsíců a bude mu rok. Váží 11 kg a měří něco málo přes 42 cm. Naučil se povel smutný (položí hlavičku - kamkoliv) a sudy.

 

14. - 21. 8. 2011 - Byli jsme i s Angelím na dovolené v Itálii. Dlouhá cesta autem byla bez problémů a v hotelu nás skvěle přijali. Pokoje byli sice menší, ale stačilo to. Největší zážitek měl Angelí z jízdy výtahem =o) vždycky chtěl být 1. ve výtahu a fascinovalo ho zrcadlo, které ve výtahu bylo. Několikrát jsme se vydali na psí pláž k moři - byla jsem zvědavá, jestli Angelí do vody půjde nebo ne, protože vždycky když jsme někde byli, tak namočil jen pacinky a hned chtěl utíkat pryč. Poprvé šel Angee jen po bříško a štěkal na nás, kam to jdeme, ale neutíkal na břeh ! ! ! Další den šel Angelí do vody hned sám a když jsem tam byla i já, tak za mnou sám plaval ! ! ! Nemohla jsem tomu uvěřit a jsem za to moc ráda. =o) Každý den jsme Angelího unavili a vybláznili. Domů jsme odjížděli moc neradi a dovolenou jsme si mooc užili.

 

22. 7. 2011 - Angelímu je už 8 měsíců. Měří kolem 41,5 cm (doufám ;o)) a váží 10 kg. Je to puberťák, který si občas postaví hlavu, ale zároveň jsme udělali obrovský pokrok. Začali jsme používat klikr a Angelí si ho zamiloval - hlavně 1. lekce, kdy se jen kliká a papá =oD . Hodně zrychlil a taky ho začalo bavit štěkání - kdykoliv a kdekoliv :o). Konečně jsme dopilovali slalom mezi nohama (krok) a už se na to dá i koukat.

 

15. 7. 2011 - Vypravili jsme se na výlet do Pražské ZOO. Nejdřív byl Angelísek překvapený kde je, ale po chvilince si to tam začal ohromně užívat.  Ač se to nezdá, tak jsme po ZOO ušli pěknou řádku kilometrů, ale jediný, kdo byl unavený byla panička ;o) . Dnešek jsme si ohromě užili a pro Angelího to byl zase ohromný zážitek a všechna zvířátka si chtěl prohlídnout z blízka.

 

14. 7. 2011 - Byli jsme na tréninku agility. Angie my udělal neuvěřitelnou radost. Běhal opravdu rychle a občas jsem mu nestíhala a hlavně na něm bylo vidět, že ho to opravdu baví !!! =o) Angiek se naučil proskakovat kruhem -  ihned pochopil, že se proskakuje středem  kruhu a ne okolo :o) . 

 

6. 7. 2011 - Před 6-ti dny nám konečně začaly prázdniny a tak si je pořádně užíváme.  6. 7. jsme si udělali výlet z Libic nad Cidlinou (kde máme chalupu) do Poděbrad. Cestu tam jsme kousek jeli výletním vláčkem a zpátky už jsme šli po svých.  Jinak na chalupě trénujeme agility (jen tunel) a pilujeme poslušnost ( ikdyž Angelí občas dělá, že vůbec neslyší ).

 

22. 6. 2011 - Angelískovy je 7 měsíců - neskutečně to letí. Každým dnem mi dělá větší a větší radost - už umí obíhat stromy (po 2,5 měsících snažení a nadávání, že se to snad nikdy nenaučí). Oba už se neskutečně těšíme na prázdniny, kdy nám konečně (snad) zbyde čas na pořádné trénování agility.

 

18. 6. 2011 - Dneska jsme vstávali hodně brzy ráno a vyjeli jsme směr Hradec Králové na Krajskou výstavu psů a klubovou výstavu sheltií. Areál - kemp Stříbrný Rybník - jsme našli celkem hned. Čekali jsme celkem dlouho, než na nás přišla řada, protože před náma byli ještě dlouhosrstý a krátkosrstý kolie. Posuzoval nás slovenský rozhodčí pan Tibor Havelka. Nedělala jsem si moc velký naděje, že by jsme se nějak dobře umístili (kvůli výšce), ale pan rozhodčí to nějak neřešil :o) . Měli jsme č. 81 a v třídě dorostu byli celkem 3 psi. Hned po nástupu si šel rozhodčí zkontrolovat zuby a varlátka - Angiek byl nejdřív v pohodě, ale pak si uvědomil, že na něj "šahá nějaký cizí chlap" a začal jančit. Nakonec jsme to ale zvládli. Pak jsme oběhli jedno kolečko a potom každý samostatně figuru Tam a Zpět. Angelímu se zrovna nechtělo moc stát ve výstavním postoji, ale po chvilce se nechal přemluvit. Když byli posouzení ostatní pejsci v naší třídě, tak jsme oběhli ještě jedno kolečko. Angelísek dostal moc hezký posudek a známku VN2 v konkurenci 3 psů. Byla jsem ohromě překvapená. Dostali jsme diplom a Angiek dostal za odměnu ocas (kožená hračka), který si ohromě zamiloval. Pak jsme trénovali obíhání stromů a další kraviny =) . Domů jsme jeli autobusem a pak vlakem - oboje byla Angelkova premiéra, ale byl hodný a spal. Domů jsme pak šli pěšky asi 3 km po Praze, aby se Angiek unavil (stejně pak doma zase lítal jako blázen se svojí novou hračkou ;o) ).

Dnešek jsme si ohromě užili a Angelí mi udělal ohromnou radost - po dlouhé době mě zase vnímal i v přítomnosti pejsků =o).

 

12. 6. 2011 - 1. agility trénink na OSA Panda Praha. Začátek byl ve 12 hodin. Docela pršelo, ale to vůbec nevadilo, protože v Pandě, mají i krytou halu, tak jsme trénovali tam. Seznámili jsme se s naší cvičitelkou Bárou Banýrovou a šli jsme cvičit. Jako první jsme se učili Tunel - nejdříve mi ho Bára podržela a já ho volala z druhé strany, a potom už jsme nabíhali ze stejné strany. Angiek ho hned krásně proběhnul. Pak jsme šli na Látkový tunel - zatím jsme ho měli zvednutý, ale i tak do něj krásně nabíhal a vůbec se nebál. Pak jsme šli cvičit zónovky - sníženou Kladinu a snížené Áčko - Áčko si Angiek hned zamiloval a šli mu i "vysílačky" na něj (jen ze 3 metrů). Kladina byla hodně nizoučká (20 cm nad zemí), a tak si Angelí občas neuvědomil, že jde mimo :), protože vůbec nekoukal pod nohy, ale na mě. Ke konci už na ní běhal celkem slušným tempem od začátku až ke konci. Po menší pauze jsme zkusili kombinaci Tunel-Skočka/Skočka-Tunel. To už byl Angelí z běhání opravdu nadšený a krásně to proběhl. Laťku u skočky jsme měli zatím jen na zemi. Úplně ke konci jsme vyzkoušeli Slalom (4 tyčky) - nejdříve Angie moc nechápal co po něm jako chci, ale na druhý pokus už šel krásně a rychle. Trénink byl úžasný - Angelí byl ohromě šikovný, a mě ani Angelímu se nechtělo domů - Angiek si po výcviku ještě pohrál s pejsky. Už se mooc těším na další trénink :)

Jinak Angie už začíná vypadat jako Sheltie  =) , a přišel nám vstupní list na výstavu do Hradce Králové.

 

23. 5. 2011 - Zúčastnili jsme se 2. a zároveň poslední části Výcvikového pondělí. Tentokrát jsme měli jinou cvičitelku - Kristýnu Másilkovou. Trénovali jsme přivolání, sedni, lehni, zůstaň, chůzi na vodítku a podávání pacek. Cvičitelka nás s Angelím moc chválila a říkala, že je mooc šikovný  =) - Byl jediný, kdo uměl rozlišovat packy a podávat i obě dvě. Jediný náš problém je velká nedůvěřivost k cizím lidem - pohladit se prostě nenechá :-( . Po výcviku Angiek zase "zbláznil" ostatní pejsky a honili se spolu zase hrozně dlouho. Fotky bohužel nemám, protože jsem neměla během výcviku čas na focení.

 

22. 5. 2011 - Angelísek oslavil půl roku !!! Angelísek roste a roste a teď má 39,5 cm a váží 8,5 kg. Už je to velký kluk, a má už všechny mléčný zoubky venku.

 

16. 5. 2011 - Byli jsme na Výcvikovém pondělí na Psí louce v Praze 8. Byli jsme ve skupině štěňátek do 15. měsíců. Učili jsme se chůzi na vodítku, sedni, ke mně - takže nic moc, tohle všechno už Angelísek umí a ukázal se jaký je šikulka. Po výcviku si štěňátka hrála - lítali tam snad půl hodiny =o) . Doma jsem pak Angieho učila PLAZit se, to pochopil úplně hned, a taky pilujeme OBĚ (panáček).

 

7. 5. 2011 - Dneska v 10 hodin ráno jsme se vydali tramvají směr Výstaviště, kde se konala Pedigree Procházka se psy. Byla tam ukázka dogdancingu, agility a výcviku asistenčních psů. Dokonce jsme tam potkali i Angelkovu chovatelku Mili.  :-D Procházka Stromovkou byla 4,5 km dlouhá. Vystartovali jsme v 16 hodin. V cíli jsme dostali památeční medaili/psí známku. Angelí byl úplně nadšený z objevení minulé paničky, a stále se s ní chtěl mazlit. ;-) Když jsme pak odjížděli domů, tak Angie plný zážitků usnul v tramvaji =).

na fotce Angelík se svou "starou" rodinou

27. 4. 2011 - Vydali jsme se na výlet na Vyšehrad.  Nejdříve jsme šli do ohromného kopce, a na vrcholku jsme potkali několik hafanů, se kterými se Angie pořádně proběhl. Procházku jsme si skvěle užili a pořídili jsme hromadu foteček. Trénovali jsme obíhání sloupů - stále musím běhat s ním a navádět ho pamlskem, ale už to celkem zvládá =).

 

22. 4. 2011 - Angelímu je 5 měsíců. Váží 7,5 kg a měří 37,5 cm. K 5-ti měsícům jsme mu koupili novou hračku - kostičku, kterou si hned zamiloval. Naučil se ´Hají´ (lehne si na bok).

10. 4. 2011 -  Poprvé jsme si vyzkoušeli agility. Zatím cvičíme jen doma, ale brzy se přihlásíme i někam na cvičák. Nejvíc se nám líbí OSA Panda Praha. Doma jsme vyzkoušeli TUNEL. Angie se nejdříve bál, ale pak už tam běhal sám a líbilo se mu v něm. Jinak jsme dnes zase vyrazili na prochajdu po Praze a taky do našeho oblíbeného parku.  

 

5. 4. 2011 - Angiemu konečně přišel PP. Naučila jsem ho otočky po i proti směru hodinových ručiček - pochopil to téměř ihned. Jinak je to přesně měsíc, co máme Angieska doma a dělá nám ohromnou radost. Ze začátku se bál všeho toho ruchu v Praze (tramvaje, auta, hromady lidí ...) , ale teď už je úplně v pohodě.  :o)   

 

23. 3. 2011 - Včera byli Angiemu 4 měsíce. Je to už velký kluk a váží 5,8 kg. Dneska mu vypadl 1. zoubeček a na zádech už mu vyrůstá dospělácká srst.

 

19. 3. 2011 - Byli jsme na velké procházce na Petříně a Angee jel poprvé tramvají. Vůbec se nebál a způsobně seděl. Procházku jsme si skvěle užili a procvičili jsme si naučené povely.

 

14. 3. 2011 -  Předevčírem jsme Angelíka koupali. Vůbec se mu to nelíbilo a chtěl skákat ven z vany. Po chvilce se ale zklidnil a nechal se i učesat.    Dneska jsme byli poprvé u veterináře - byl hodný, nechal se prohlídnout a očkování mu nevadilo - je to šikulka :-).

 

5. 3. 2011 - Dnes jsme si jeli pro mého vysněného Sheltiáčka. Cestou jsme párkrát zabloudili, ale nakonec jsme do Stříbrné Skalice dojeli. Nemohla jsem se dočkat až bikolorka, který na nás ´zbyl´, uvidím. Bikísek (jak mu chovatelka říkala) nás hned se svým bráškou Amádeem přišel přivítat a celou mě oblízal (a to nás viděl poprvé v životě). Hned jsem věděla, že si ho odvezu.    Jeli jsme autem domů a Angie, jak jsme mu začali říkat my, byl nejdříve vyjukaný, kam ho vezeme, ale pak už si lehnul a v klidu jel až domů. Tam se hned hladově vrhnul na mističku s jídlem.

Nějakou dobu jsem nemohla uvěřit tomu, že jsem si domů opravdu dovezla svou vysněnou Sheltii. Je to můj miláček a stále mě dělá šťastnou a za to mu moc děkuju.

 

 

 

 

angel-biblack.wbs.cz