DoporučujemeZaložit web nebo e-shop


25.12. 2014 - Rok 2014 se chýlí ke konci...

A tak je nejvyšší čas zase zaktualizovat stránky. Nejprve bych vám všem, chtěla popřát všechno nej,nej,nej do Nového roku 2015! :) Čas utíká tak rychle... Za tu dobu se toho událo tolik, že už ani nezbyl čas průběžně psát sem. Už od začátku školního roku jsme neustále trénovali školní předtančení a 4.12. jsem měla maturitní ples. Momentálně přemýšlím nad tím, jak odmaturuju - maturita se blíží a já ještě ani nemám zpracované maturitní otázky :D. V druhé řadě přemýšlím nad budoucím studiem na VŠ - láká mě veterina, medicína, ale bůh ví, jak to bude, a třeba nakonec stejně skončím na ČZU na kynologii :D. No a jako poslední, stále přemýšlím nad tím, za jak dlouho se s Geenečkem dostaneme do A3 :P. Ten pejsek mě neustále překvapuje! Maká stále víc a víc, já ho stíhám míň a míň a ty zkoušky nám vždy uniknou o naprostý kousek. Zatím máme splněnou jednu, ale když se na nás usměje štěstí, máme šanci to změnit hned 27. - 28.12. na 3+2 zkouškách v Ratenicích :P

 

Tak, a teď zase popořadě:

18.- 22.8. 2014 - výlet na MS v softballu - Haarlem (Nizozemsko)

První MS v softballu konané v Evropě jsme si jako softballová rodina nemohli nechat ujít. Byli jsme ubytovaní v nádherných bungalovech a k dokonalosti chybělo jenom pěkné počasí. Stále pršelo, ale Holanďané to mají zmáklé a hřiště bylo i tak hratelné. Udělali jsme si i výlet na pláž, k Atlantickému oceánu :) Angiek byl absolutně šťastný, ráda bych se tam někdy vrátila :)). Poslední den jsme se byli projít po Amsterdamu a bylo to super! Holandsko je strašně krásná země :)

6.- 7.9. 2014 - Mistroství České republiky mládeže v agility - Píšťany

Konečně jsme jeli na tak dlouho očekávanou akci. Bylo to naše první a, vzhledem k tomu, že jsem posledním rokem junior, i poslední MČR mládeže. Atmosféra byla úžasná, prostředí taky a z celého víkendu jsem byla nadšená. Měli jsme úžasné družstvo - Žůžo labůžo aneb něžní zabijáci (já+Angelí, Kačka Drnková+Coudy, Michal Horáček+Aneli, Simča Koštialová+Shelly). Děkuju vám za super zážitek! :)*

Jako první se běžela hra - gambler. Angelí běžel skvěle, měl super sbíhanou kladinu :), ale bohužel přeletěl houpačku a ne zrovna hezky... Naštěstí ho to nepoznamenalo do dalších běhů a byl v pořádku.

Druhy běh - agility družstev. Běželi jsme s Angelím jako poslední v družstvu, a byly to fakt nervy :D Skóre našeho družstva po třech bězích - 1x DIS, 1 odmítnutí, 1 chyba... Ani nevím jak, ale dali jsme s Angelím čistý běh! (individuálně 6.místo z 34) :) Výsledkům jsem absolutně nemohla uvěřit - po prvním běhu družstev jsme brali úžasné 2.místo!

Třetí běh - jumping jednotlivců. Angelí byl po celém dni dost unavený, není na takové závody zvyklý... Ještě navíc chvilku před tím někde zahřmělo, takže nic moc. Běh byl trošku roztěkaný, ale doběhli jsme s 1 odmítnutím na 12.místě (z 27).

Na přespání jsme jeli domů, a kvůli časovému skluzu byl jumping dětí posunut na nedělní ráno, takže jsme si mohli i trošku přispat. Hned první běh byl jumping družstev. Tak nervní jsem snad nikdy nebyla :D Do našeho běhu mělo naše družstvo - 1 čistý běh, 3 odmítnutí. Angelí běžel parádně, ale bohužel jsme měli chybu ve slalomu... V tomhle běhu bylo naše družstvo 4. :)

Poslední běh - agility jednotlivců. Bohužel diskvalifikace, když mi minul skočku, ale i tak z něj mám radost -  zrovna létali vrtulníky, a vzhledem k tomu, jak z nich byl vyjukaný před startem, jsem byla ráda, že jsme vůbec vyběhli :D

Celkově za víkend - 3 doběhy, 1 DIS, z toho jeden běh čistý a jak jsem potom koukala, pro naše družstvo rozhodující :)). Při vyhlašování jsme byli všichni napjatí, jak skončíme v součtech. Bylo to těsně, ale naše družstvo skončilo 3. a tak jsme  II. VICEMISTŘI REPUBLIKY v družstvech :))* Těší mě to o to víc, že oba naše běhy byli započítané (počítali se 3 nejlepší běhy ze 4 v každém běhu) a tak na tom máme i nějakou zásluhu. Vůbec jsem tomu nemohla uvěřit! Jsem na něj neskutečně pyšná, že to zvládnul. ♥ Děkuju celému našemu družstvu za tak jedinečný zážitek!

28.10. 2014 - Podzimní Hloubětínské dvojzkoušky

Od MRM jsme si dali od agility menší pauzu a až na státní svátek jsme vyrazili na dvojzkoušky do Hloubětína. A zkouška nám opět o kousek unikla... První zkoušku pískala Lenka Pánková. Začátek byl dost krkolomný, ale zvládli jsme to, krásná sbíhaná kladina, Angiek pozorný, rychlý... bohužel jsem mu ale utekla moc brzo a tak přišlo odmítnutí. Zbytek běhu super a 3.místo. Druhá zkouška byla mnohem hezčí, stavěla ji Alice Boháčová :). Angelí běžel skvěle a opět jsem to zkazila já - utekla jsem mu a tak z toho byla odmítačka na áčku a rovnou mi vletěl do tunelu - DIS. Jinak jsme si závody moc užili, potkali jsme pár známých a na to, že byl skoro listopad, bylo parádní počasí.

16.11. 2014 - Terezínský zimní pohár 2

Konečně na halové závody! Hala je krásná, terén je fajn, ale strašně pomalý - pro lidi i pro psy. Terezín je trošku depresivní místo, ale závody tam jsme si moc užili. Běželi jsme juniorský běh + dvojzkoušky, a pískala naše oblíbená Jitka Maroušková :). První se běžel juniorský běh a Angelí byl prostě boží! Makal jak mohl, akorát se musel dost prát s povrchem, kdy mu dalo zabrat, než nabral plnou rychlost. A tak z toho byl čistý běh a 1.místo :) A domů si vezeme krásnou kokardu. Zkoušky byli parádní, akorát vždy kvůli nějaké drobnosti DIS. Radost z toho máme ale oba obrovskou! A navíc, i přesto, že jsem první díl poháru vynechali, momentálně jsme v juniorském poháru na 2. místě a to pouze o jeden bod :P.

 

 

 

22.11. 2014 - Štěňátko slaví 4. narozeniny 

Pamatuju si to jako včera, kdy jsem si jela pro tu svou první, ikdyž trošku neuváženě vybranou, šeltii. Ze začátku to rozhodně nebylo takové, jak jsem si představovala, občas to byl boj, ale teď jsem za to ráda. Momentálně mám po boku přítele, na kterého se mohu opravdu spolehnout a každým dnem jsme si blíž a blíž. Neumím si představit svět bez něj! A přesně tohle úžasné šeltií štěňátko slaví už 4 narozeniny! Andílku můj, všechno nejlepší!!! ♥ Buď tu se mnou, prosím, ještě dlouho :))* Všechno nejlepší všem Majlia Áčkům!

 

14.12. 2014 - Terezínský zimní pohár 3

Aneb zase o něco blíž ke splněné zkoušce, ale stále uniká... Tentokrát pískala Míša Glossová. První zkouška DIS. Druhá zkouška - krásný "čistý" běh, 1. místo, nakonec nám ale byla připsána skočená zóna na kladině... No a ten opravdu čistý běh jsme si šetřili na juniorský jumping :D Angelí běžel skvěle, ale oblouček na konci znamenal 2.místo o 0,15s :P Momentálně jsme v celkovém pořadí juniorského poháru na děleném 1.místě :P Už se těšíme na další díl závodů :))

19.-20. 12. 2014 - Návstěva Monči a brášky Azuritka - Úpice

Poslední školní den před Vánocemi jsme si s Angelím zpříjemnili výletem do Úpice. Nejdřív na sebe kluci podezřívavě koukali, byli strašně "vážní" a rozhodně neměli v plánu společně blbnout. Po chvilce je ale ta vážná tvář přešla a začali si hrát. Jsou to neskuteční komedianti :). Fascinuje mě, kolik toho mají společného - Angelí je o něco klidnější, ale jinak jsou to bráškové jak se patří :P Druhý den ráno jsme brzy vstávali na intenzivku s Luckou Petirovou :) Angelí byl zase naprosto skvělý! Ten pes mě nepřestává překvapovat! Slalom dával naprosto plynule i s náběhy, vedení přes kladinu absolutně bez problémů, jen ty zóny trošku zlobí :P. Jestli to takhle půjde dál, tak se mám na co těšit. Ten pokrok co od léta udělal je obrovský, a to už minimálně půl roku vůbec nechodíme na agility tréninky... (což je možná trošku škoda, bůh ví, jak skvěle by mohl běhat, kdybychom opravdu trénovali) Jenom doufám, že se nikde nic nepokazí :) Po intenzivce jsme jeli k Monče domů na obídek a pak kluci zase blbli :D Pinkali si nafukovací balónek tak dlouho, až ho praskli, z čehož měli oba dva srandu :D. Domů jsme pak jeli vlakem :). Děkujeme za skvěle strávené dva dny! ♥ Už se těšíme na společný tábor OPSION :P


15.8. 2014 - Prázdniny utíkají taaaaaaaak rychle...

... A já jsem se po bambilionu let zase rozhodla oživit naše stránky :D. Plánovaných akcí na rok 2014 bylo spoustu, ale jen málo z nich se mi povedlo realizovat. A tak to dopadlo tak, že jsme nakonec nejeli ani na kvalifikačky, ani na Junior Open a dokonce ani na MČR Sheltií... Nakonec jsme si nechali ujít i náš oblíbený tábor Opsion. Možná se ptáte, co jsme místo toho dělali :D....

Předposlední ročník gymnázia jsem ukončila jako "Prospěla s vyznamenáním" a už už se začínám nervovat z ročníku příštího - maturitního :P. Začátkem prázdnin jsem dělala zkoušky na řidičák :D Byly to nervy, ale mám to! a tak se nám výrazně ulehčí doprava na veškeré psí akce :P. Většinu času jsme strávili na softballových hřištích všude po republice, kde to Angelí naprosto zbožňuje a tak, jako pravá šeltie, ječí a ječí a ječí. Je to prostě náš nejmilejší a nejhlasitější fanoušek a trenér :D. Za pár dní odjíždíme na výlet do Holandska, kde budeme koukat na MS v softballu :P. Od začátku prázdnin jsme téměř pořád na chalupě, kde jezdíme na kole, štěkáme a štěkáme, hrajeme si, lítáme a pozoooor! Po 3 letech se šeltiák naučil plavat! :)) Nejen, že jeho plavecký styl už nevypadá, jako že právě bojuje o život. Angelí s námi dobrovolně plave směrem od břehu! :D A to už jsem mu skoro chtěla pořídit plavací vestičku :P Šikulák to je! :0*

No a občas i agilitíme :D. Někdy je to jen taková softballová improvizace - běháme po metách, děláme slalom mezi sloupy, skáčeme přes tribuny... No a někdy agilitíme i doopravdy :) Občas jsme si zašli na nějaký ten agility trénink, ale opravdu to nepřeháníme. Zkusili jsme trénování pod vedením Lenky Sack, Anety Grygarové, Irči Hofmanové... a z každého tréninku jsme si něco odnesli. 

Čas od času jsme vyrazili na nějaké ty agility závody - už v kategorii MA2! :) Koncem srpna jedeme na 33. dvojzkoušky do Horních Počernic, a v září pak na Mistroství České republiky mládeže, kam se moc moc těšíme! :) Už máme i kompletní družstvo, tak snad to nebude moc velká ostuda. Tak to bylo obecně, co jsme během toho půl roku vyváděli, a teďka něco víc o těch "důležitějších" akcích ;)

2.3. 2014 - Oficiální agility závody - "Hopsání u dědy Mráze" - Hradištko u Sadské

Aneb bez tréniku hurá do MA2 :D Halové závody pískala Alice Glöcknerová. Angelí byl nadšený a tak štěkal a štěkal a trošku hůř se soustředil :D Jumping i agility jsme tak pokaždé doběhli s jedním odmítnutím. A zkouška MA2 byla parádní, dokud nedošlo na rozlišovačku tunel-kladina, kde u šeltiáka jednoznačně vyhrála zónovka :D A tak si píšeme do výkonostňáku první DIS z A2 :P

 

28.6. 2014 - Oficiální agility závody - "Kácovský tuplák" 1 - Kácov

Konec školního roku jsme "oslavili" výletem do Kácova na trojzkoušky. Parkury stavěla Alice Boháčová. Angelí od březnových závodů téměř neviděl agility překážky a tak byl opravdu moc natěšený. Hned první běh, hezky, soustředěně, rychle, čistě, na 2. místě - hurá! Máme splněnou první "dvojkovou" zkoušku :) A tím také splněná kvalifikační kritéria na MČR mládeže :)). Video z běhu ZDE. Druhá zkouška - hezký rychlý parkur - se nám moc nepovedla.. po rychlé rovince Angelí "naboural" při náběhu do slalomu, kde jsme měli odmítnutí a následně i chybu, pak ještě škočená zóna.. No hrůza, ale i tak to stačilo na 3. místo. A dokonce jsme se kvalifikovali i do Finále - 3. zkoušky, kde nám chybělo jen trošku štěstí - Endžílkovi spadla laťka, jinak "čistý" běh :) I tak to stačilo na krásné 3. místo :).

15.-20.7. 2014 - Agi & DD tábor s Anetou Grygarovou & Vandou Gregorovou - Ratenice

Letos jsme vyrazili na tábor do Ratenic - my jsme byli ve skupince "pouze agility", kterou vedla Aneta. Horka byla příšerná, ale naštěstí se sešla báječná parta lidí a tak jsme jezdili hromadně koupat psy do místní pískovny, přímo na cvičáku jsme měli bazének pro psy, hadici s vodou... A celkově byla organizace skvělá! Rateničtí se o nás starali jako o vlastní, děkujeme! :) Poznali jsme několik nových skvělých lidí - Kristý Hejňáková, Terka Pálová, Denča Lajmarová a spoustu dalších :). A nejvíc jsem si užila poslední večer, kdy jsme dlouho po půlnoci hráli Aktivity a kecali. A teď k samotnému běhání. Ze začátku to bylo dost "vlažné". Geeneček běhal, ale rychlost nebyla zrovna závratná. Den po dni se ale lepšil. Každým dnem byl nadšenější, rychlejší, uštěkanější. Zónečky na kladině hezky sbíhal i zastavoval, v pevném slalomu si snad už konečně našel svůj rytmus a celkově jsme se zase více sehráli. :) Poslední den se konali paraelní závody, kde sice již byla znát únava, ale i tak jsme v jednom běhu vybojovali 3. místo :). Bylo to prostě moc, moc fajn! Děkujeme za super týden! :))

25.-30.7. 2014 - Dovolená ve Švýcarsku :)

Po táboře jsme vyjeli k tetě do Švýcarska. Poprvé jsem řídila a stále žijeme! :D Skoro celou dobu pršelo, ale to nám nevadilo. Chodili jsme po nákupních centrech a pozor! V Německu i ve Švýcarsku mohou psi do všech obchodů a tak si Angelí užíval pozornosti a nákupů :D Vyjeli jsme také do Kostnice v Německu. A dvakrát jsme si byli zaplavat v Bodamském jezeře. Bylo to parádní! :)

 

 


14.2. 2014 - Jarní prázdniny začínají :)

... A já jsem se konečně po půl roce dostala k aktualizaci stránek. Na rok 2014 jsme si naplánovali spoustu akcí, tak uvidíme, co nám vyjde a co ne. Vzhledem k tomu, že můžu poslední rok do juniorů, chci zkusit kvalifikačky na EOJ (ikdyž vlastně ani nevím, jestli bych tam vůbec chtěla jet..), ČMKU Junior Open, a hlavně MČR Mládeže :). No a na léto máme naplánované 2 agility tábory - v červenci s Anetou Grygarovou v Ratenicích a v srpnu již tradičně na nás oblíbený OPSION s Irčou Kochovou a Pavlem Koškem.

Taky jsem si začala dělat autoškolu, a pokud vše půjde dobře od května ze mně bude řidič :D. S Angienkem chci přes prázdniny zapracovat hlavně na kondičce, protože teď přes zimu jsem od tmy do tmy ve škole a tak s Angelím něco děláme jen o víkendech... Na agility tréninky nechodíme, protože v době tréninků nemám čas. Ode dneška ale začínáme makat. Začala jsem objednáním vodítka s amortizérem, a pokud nám to vydrží, možná se někdy objevíme i na canicrossových závodech. Sice mezi ESP apod. budeme trochu za exoty, ale to nám nevadí.

Další důležitou událostí je, že i přesto, že netrénujeme, konečně (!) jsem se rozhoupala a 2.3. 2014 jdeme poprvé do MA2 a to konkrétně na závodech "Hopsání u dědy Mráze" v Hradištku u Sadské. Uvidíme jak to půjde. Snad to nebude moc velká ostuda :P

13.2. 2014 to byli již 3 roky, co nás opustila Borinka. Moc nám tu chybíš...

 


7.-9.2. 2014 - Víkend s border kolií :))

Tento víkend jsme si vyzkoušeli, jaké je to mít doma štěňátko a ještě navíc borderku :P. Hlídali jsme úžasného hnědého borderáčka Acura Legend Majlia. První den to bylo miloučké, hodné štěňátko :) Druhý den jsme jeli na dětský halový turnaj v T-ballu, kde měl spoooooustu obdivovatelů a hezký den jsme zakončili procházkou v lese, kde po chvilince pochopil, že nemůže utíkat kamarádit se s každým člověkem. A od chvíle, kdy jsme ho naučili "sedni" už nedělal nic jiného, než koukal na nás, a čekal, kdy si bude moci sednout, aby dostal pamlsek. Je strašně chytrý, šikovný, čistotný. No a jen co se u nás doma rozkoukal, vyklubal se z něj pěkný raubíř. Večer bojoval s miskou plnou granulý, pak přešel na Angelího, a když už ho velký brácha Angiek přestal bavit, začal kousat lidské členy rodiny. S Angelím řádili celý den, dávali si "závody", který pejsek je šikovnější :D (Angelí se snažil o 100% víc než obvykle) a nakonec spolu i spinkali. Angelísek je neskutečně hodný, přenechal štěňátku svojí misku s vodou, s granulemi, dokonce se s ním i přetahoval. Moc jim to spolu slušelo, a Acura je úžasný pes, ale nebylo by rozumné, abych si pořizovala borderku rok před maturitou... Doufáme, že miláček najde milující rodinu! Zaslouží si to! :))

 


4.1. 2014 - Oficiální agility závody - "Zimní pohár" 3 - Všetice u Neveklova

První závody v sezóně 2014, aneb "Běžíme, nezatáčíme !!" :D Asi tak nějak by se dalo naše momentální běhání popsat. Angelí neskutečně maká, ale jen rovně... Je to tvrdohlavec, a tak ho na zatáčení musím volat x-krát. Takže když už zrychlil, snižují se nám postupky několika sekundovými oblouky :D. Ale radost z toho má obrovskou :))* Doufám, že až začneme konečně (!) zase chodit pravidelně na tréninky, podaří se nám to skloubit dohromady, a bude to úplně dokonalé :). Parkury stavěl pan rozhodčí Petr Pupík a musím říct, že se mi jeho styl posuzování moc líbí :). V jumpingu 1 měl Angelí odmítnutí u tunelu. V jumpingu 2 jsme se DISkly hned na začátku. A zkouška MA1, která mi přišla na A1 nezvykle těžká, ale jinak moc hezká, se nám povedla na 1. místo s jedním odmítnutím, kde to Endžátku prostě nezatáčelo :P